Hostels, Lodges en Backpackers
Door: Natasja
Blijf op de hoogte en volg Natasja
14 December 2007 | Nieuw Zeeland, Wellington
Hoe werkt dat?
Het gaat hier allemaal vanzelf.
We zijn dan wel backpackers, maar wel een beetje op een luxe manier. Omdat we een eigen auto hebben. Net als de meesten hier overigens. Dat geeft de meeste vrijheid, en dat brengt ons overal.
Nieuw Zeeland is helemaal ingericht op reizigers en backpackers. Het goedkoopst zijn de backpackers lodges en hostels. Dat zijn kei leuke plekjes. Het goedkoopst, maar ook het meest bijzonder! Geen standaard motel of hotelkamers...
Nee, een oud omgebouwd huis of zoals nu een hippie caravannetje bij een huis. Of units in een prachtig natuurgebied.
Ze zijn tot nu toe nog steeds uniek en verschillend en te gekke plekjes!!
Veel hostels zijn aangesloten bij de BBH organisatie. We hebben een handig BBH boekje waar ze in staan. Dus 's morgens is het gewoon even kijken waar we denken laat in de middag aan te komen, en dan zoeken we daar een BBH hostel bij.
En dat werkt goed!!!
Wat krijgen we in zo'n hostel...?
Er zijn gemeenschappelijk ruimtes, zoals woon-en leefkamer, meestal een hele uitgebreide keuken met alles wat je maar kan bedenken (koelkasten, potten en pannen, borden en bestek, gasfornuizen en ovens, wasmiddel en handdoeken, waterkokers en gratis thee en koffie, broodroosters, etc....)
En ook gemeenschappelijk wasruimtes, met toiletten en douches, en vaak ook wasmachines en drogers.
En dat went meteen, want het is zo ontzettend schoon! Alle backpackers vinden het fijn om in een schone keuken te koken (wat iedereen hier dus ook doet) en badkamer te douchen...dus laten ze het ook allemaal schoon achter! Perfect!
Wij kiezen altijd een kamertje voor onszelf. Dan krijgen we of 2 eenpersoons bedden (twins) of 1 tweepersoonsbed (double).
Maar er zijn ook dorms, de slaapzalen. Hier wordt met meerdere vreemde personen geslapen. Meestal 4, soms 8 of meer. Dit proberen we te voorkomen, omdat je daar ook je persoonlijke spullen achterlaat en de deur vaak niet op slot gaat. Tja, en het is toch goed opletten dan.
In Hahei was er de eerste nacht geen geen double of twin meer. Toen hebben we voor wat meer luxe gekozen, een eigen kamer met eigen badkamer. Maar ook ietsjes duurder.
De tweede nacht hadden we een dorm van 4 waar alleen meiden mogen slapen. Dat is dan juist weer goedkoper. We hadden geluk, want we hebben die avond geen ander gezelschap gekregen... alleen in mijn dromen haha!! :D
Het werkt dus allemaal geweldig hier.
Je hebt ook nog B&B's (Bed en Breakfast), maar die zijn erg aan de prijs... En de plekjes die wij hebben zijn bijzonder... dus waarom zouden we het anders doen.
Reizen gaat hier perfect...!!
Bijzondere-plekjes-kusjes
14 December 2007 - 20:31
Zien:
Enne natuurlijk wa flessen Coeberg... Hik..
Enne, love u2 hè! x -
18 December 2007 - 22:45
Maria:
Als je gaat dromen dan word het vanzelf gillen??.
Wat kost een slaapplaat ongeveer?
Nee Ineke ,coeberg kennen ze niet!
liefs mama en Sammy