Wandeldag omgeving Kathmandu
Door: Natasja
Blijf op de hoogte en volg Natasja
27 November 2007 | Nepal, Kathmandu
Om een beetje het gevoel van de bergen in de benen te krijgen, en al wat te acclamatiseren en te wennen aan de hoogte, gaan we vandaag al een gave wandeltocht doen.
Met een busje rijden we de Kathmanduvallei uit, naar ons startpunt op een kleine 1500 meter. Na een korte stijging kijken we vanaf de theeplek (veel thee drinken in Nepal...) prachtig uit over de vallei. En zien in de verte zelfs de mooie besneeuwde top van de Langtang bergketen, als de wolken boven de bergen even openbreken. Spannend....want dat gaat dan nog allemaal komen. Het is een warme dag en onderweg is het al flink zweten, smeren, en drinken. Mijn voetjes, die gewend zijn aan de 'nike jeruzalems', hebben het even zwaar en heet in die warme sokken en dichte bergwandelschoenen, en een voorzichtig blaartje ontstaat onder mijn grote teen bij het afdalen.
Maar we stijgen eerst.
Op en af stijgen we uiteindelijk naar 2275 meter hoogte. De bergen hier zijn allemaal prachtig groen begroeid en de uitzichten zijn geweldig. Op ons rustpunt boven op de berg kijken we op de vleugels van de roofvogels die in de lucht zweven, in plaats van dat we - zoals wij gewend zijn - van onder tegen hun vleugelpracht kijken. Heel bijzonder.
Na een kleine pauze van een half uur weer aan de afdaling. Ook weer op en af. Het is peentjes zweten. Onze shirts kun je (met name de ruggen) uitwringen. Maar wat een mooi en pittig begin.
Ik ben er klaar voor!!
Zweet-kusjes