Trekkingdag 12 Sing Gompa - Laubrinayak - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Natasja Marcus - WaarBenJij.nu Trekkingdag 12 Sing Gompa - Laubrinayak - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Natasja Marcus - WaarBenJij.nu

Trekkingdag 12 Sing Gompa - Laubrinayak

Door: Natasja

Blijf op de hoogte en volg Natasja

23 Januari 2011 | Nepal, Kathmandu

donderdag 16 december 2010

Vandaag zullen we 600 meter hoger slapen. Onze volgende lodge wacht op ons op 3900 meter. Terug naar de ijle lucht!

Met frisse moed op deze opnieuw zonnige dag beginnen we meteen aan een steil stuk omhoog. Al snel lopen we weer in prachtige dennebossen. Zon- en schaduw wisselen elkaar af, dus ook warmte en kou... De bossen ruiken heeeerlijk naar dennenaalden en wilde coniferen. Er staan prachtige kerstbomen tussen!! Toch een beetje kerstgevoel ;) en ik denk aan de kerstboom die thuis al op me staat te wachten. Eindelijk sinds 4 jaar met kerst een keertje thuis! Op Tweede Kerstdag sta ik mijn al gekochte kerstboom te versieren!! :D

Tussen de bomen door komen ineens de toppen van Langtang weer op. De bergwereld ontvouwt zich weer langzaam om ons heen. En op onze pauzeplek hebben we prachtig uitzicht en zien we onze overnachtingsplek hoog gelegen boven de boomgrens. Het is een heldere dag dus ons uitzicht zal straks geweldig zijn!
Als we uit de bossen komen lopen we tegen een kale keienhelling steil omhoog. Flink pittig, en de ijle lucht is ineens weer merkbaar in onze ademhaling. De laatste passen tussen de keien door zijn killing, maar dan zijn we er!! Wat blijkt... onze ligt nog eens zo'n 50 meter boven ons. Steil! Wat gemeen!!!!

Nog even aanzetten en dan eindelijk... op 3910 meter bij onze eenzame lodge aangekomen! Stralend in de zon en de bergwereld op oogniveau!!!

Het uitzicht is fantastisch!!! We kijken zooo ver uit op de Himalaya in het westen!!! Zoveel toppen!!!
Het verst weg is Annapurna goed zichtbaar! Mijn prachtige bergmassief van vorig jaar met pieken boven de 8000 meter. Daarvoor ligt het machtige bergmassief van Manaslu, ook met uitschieters boven de 8000 meter, en een trek die nog wel eens een keer op mijn lijstje komt, haha. En daarvoor, dichterbij ons, de 7000ers van Ganesh Himal. Wat een prachtige beloning!! Machtig!! Nooit bij stilgestaan dat ik vanaf hier nog uit zou zien op Annapurna!
Rechts van ons de vele toppen van Tibet en achter ons weer te toppen van Langtang II en Lirung. Steeds weer anders!

Het is tegen lunchtijd... er zijn geen andere routes te bewandelen dan die van morgenvroeg. We zijn al goed geacclimatiseerd. En nu, op een open plek met dit prachtige uitzicht voor ons... uit de wind en in de zon voelt het als 25 graden! Dus we nemen het er deze middag van: Zonnebaden!!! :D
Niks doen... alleen genieten van het uitzicht, van de rust en van de stilte... Goh, wat vervelend toch!
Onze enige gezelschap onze mannen, het gezin van de lodge, en een isrealisch koppeltje dat de hele middag op hun koude kamertje blijft. En af en toe een trekker die of omlaag of verder omhoog gaat.
Na onze middag luieren, schrijven en lezen is het om 16u al flink afgekoeld en beginnen de lucht en de bergen al te verkleuren...
Na de warmte van de middag nu in dikke lagen en handschoenen genieten van de prachtige zonsondergang terwijl de lucht en toppen van oranje naar paars kleuren... En voel me gelukkig, dat ik hier sta in deze wijdse bergwereld...

Zonnestralen-kusjes!

Afstand 6 kilometer
Hotel Gosaikunda Base Camp

Verslag uit: Nepal, Kathmandu

Natasja

Welkom op mijn reissite !! Check hier waar ik op de wereld uithang en wat ik allemaal meemaak ! Samen met Maria en later met Christel ! Tenminste… als ik tijd heb om hier berichtjes voor jullie achter te laten. Want met een wereld te ontdekken… Spannende, ontroerende, saaie, spontane, indringende, ontnuchterende, fantastische, schrikbarende, opwekkende (en nog veel meer) berichtjes zullen jullie hier misschien kunnen vinden (maar misschien ook niet). En wie weet ook een fotooke af en toe ! En…als jullie tijd hebben, laat dan ook eens een berichtje achter ! Wil je een meer persoonlijk berichtje achterlaten dat niet voor iedereen te zien is, dan kun je ook mailen naar natasjamarcus@kpnplanet.nl. Iedereen persoonlijk terugberichten kost veel tijd, is de ervaring. En reistijd is te spannend om te verliezen… Dus, verwacht niet altijd een berichtje terug. Hoop dat jullie een beetje mee genieten van onze belevenissen !! See you soon (but not to soon) ! Reiskusjes van Natasja P.S. Alvast fijne kerstdagen en a happy new year !! Want ik ben er nie !