Met de dalla dalla naar Kizimkazi
Door: Natasja
Blijf op de hoogte en volg Natasja
25 Oktober 2011 | Tanzania, Dodoma
Het is een grauwe bewolkte dag als we 's ochtends aan het ontbijt zitten. We weten het al... het wordt weer geen kitesurfen vandaag. Het is nog harder gaan waaien dan gisteren. Heeft geen nut om er weer een dag te gaan zitten wachten, dus gaat ons alternatief plan B in: met de dalla dalla naar het dorpje Kizimkazi aan de zuidwest kant van het eiland.
Kizimkazi staat bekend als het vertrekpunt voor dolfijnentochtjes. Niet ons doel voor vandaag overigens. We gaan gewoon het plaatsje ontdekken en er schijnen prachtige verlaten stranden te zijn.
Dus om 10 uur staan we aan de hoofdweg voor ons guesthouse. Wachten tot het moment de dalla dalla voorbij komt. Na zo'n 20 minuutjes komt er eentje. Tot in het plaatsje Kitogani kunnen we blijven zitten, daarna is het overstappen. Ondertussen wordt de dalla voller en voller. Het zijn prachtige ervaringen. Zoals je steeds meer op elkaar gefrot komt te zitten. Geen andere toeristen, alleen locals.
Kizimkazi bestaat eigenlijk uit 2 dorpjes en we laten ons in het verstgelegen afzetten. Bij de grote Baobab... en groot is ie! Jeetje wat een joekel!
We lopen naar het strandje waar de vele bootjes voor de dolfijnentrips liggen. Het waait veel te hard, de zee is ruw. En het is vloed waardoor het strandje aan weerskanten is afgesloten waardoor een verkenning over het strand niet mogelijk is. Het oogt verder verlaten, en de vibe voelt niet echt leuk. We besluiten over de weg naar het andere dorpje van Kizimkazi te lopen. Juist op dat moment begint de zon te schijnen, waardoor we een half uurtje in de brandende hitte lopen. Wel leuk om het leven hier nu van dichtbij te zien. De huisjes, veel spelende kinderen nu het zondag is en de school dicht is.
Weer aangekomen bij de zee lunchen we bij guesthouse Caramba. Ook weer redelijk verlaten en stil. Ondertussen is de lucht weer grijs geworden en even later regent het. Grijze saaie regen. Tot de zee bijna niet meer te zien is door het dichte regendek. Het heeft geen zin om hier te blijven, dus vragen we waar de dalla komt. Een taxi is mogelijk maar kost 35 dollar, de dalla 1000 shilling (1 dollar) en verhip daar rijdt de dalla! Dus wij in de regen, rennen! Hmmm lekker warme regen ;)
De dalla blijkt niet de juiste, dus snel bij een winkeltje schuilen en wachten. En wachten...
Ik raak aan de praat met een stoer ventje van 11 jaar. Raman. We praten over engels en over school. En als ik vraag wat ie later wil worden, wijst ie met een duim over zijn schouder naar het resort achter hem, en zegt dat ie manager wil worden van dat grote resort. Hahaha! Big resort, 3 swimmingpools, en als ik dan op bezoek kom, is voor mij alles for free. Zelfs als mijn familie meekomt, alles for free! (dan witte gullie het alvast ;))
We duiken door de regen de dalla in. Hij zit helemaal vol! Het blauwe zeil naar beneden gelaten om de regen buiten te laten. Hoe meer we stoppen hoe meer mensen erbij komen. En als je denkt 'dat past echt niet meer' en er nog 2 volwassenen en 4 kinderen bijmoeten... fout. Het past altijd! Het is zo grappig! (En ruikt wel onfris hihi) In Kitogani overstappen en wachten in het "bushokje". De eerste dalla zit echt te vol. De volgende is een gesloten busje op weg naar Michamwi en dus langs Bwejuu. Die moeten we hebben. En met veel moeite past het weer. (3 mensen op 2 stoelen, etc.) En we hebben de grootste lol!
Terug in Bellevue - lekker nat van de regen - horen we dat het aan deze kant van het eiland ook de hele tijd heeft geregend. Kitesurfen is er dus echt niet bij geweest. Iedereen staat verbaasd bij dit weer. 4 maanden lang af en toe een buitje en nu dit... Morgen wordt beter voorspelt. Ook het aantal windknopen voor ons :D :D
Vroeg naar bed!!
Kizim-regen-kazi-kusjes