Mooie hondjes en jonge dieren
Door: Natasja
Blijf op de hoogte en volg Natasja
30 Januari 2010 | Nepal, Kathmandu
Overal pas geboren of hele jonge geitjes! Dacht ik een tweelinggeitje te zien, als de eigenaar er nog een naar buiten jaagt blijkt het zelfs een identieke drieling!! In de lagere gebieden overal waar we lopen grappige geitjes struinend tussen de struiken op de berghellingen. Een boer die een moedergeit in touwen op zijn rug draagt terwijl haar baby er angstig behhhhend achteraan loopt. Mama blijkt haar poot te hebben gebroken...
Schapen en geiten met prachtige koppen, lange hoorns in vreemde krullen en dikke vachten.
Koeien en ossen over de paden, op de hellingen, ploegend op het land of rustend in het dorp. En de vele kalfjes met mooie donkere ogen.
En de grote stoere yaks in het hooggebergte. Nu rustend voor de winter terwijl de vele baby's druk zogend bij ze staan.
De vele ezels, stoer en lenig over de ongelijke en steile paden, met hun vrachten in karavaans door de bergen. De voorste leiders met prachtige gevlochten tuigen en bellen onder hun nek. Soms wel zo groot als hun kop (lekker makkelijk...). Soms met een yakstaart als een pluim op hun kop, tegen de boze geesten en voor de veiligheid.
De bergherten, bergeenden en berghoenders hoog in de bergen in hun beschutte kleuren nauwelijks zichtbaar. De arenden hoog in de lucht, soms slechts kleine zwarte stipjes langs de witte bergen.
Kippen angstvallig gevolgd door hun piepende kuikens.
Af en toe een katje dat over het pad sprint en rap door een deur in een huis verdwijnt.
De vele vogeltjes vrolijk kwetterend. Soms bontgekleurd en dan weer grijze mussen. Zelfs tot hoog in de bergen verrast door het getjilp dat ineens klinkt.
En de prachtige mooie honden met hun vertederende puppies.... Ohhhhhh wat zijn ze mooi!! Je zou ze zo meenemen!! Grappige en stoere honden die als lid van de familie worden beschouwd. Met hun dikke vachten en lieve koppen. Soms lui in de zon, dan weer opgekruld in de koude schaduw. Een moederhond met maar liefst 8 drukke vrolijke pups.
Och, mijn dierenhart raakt hier vele malen vertederd...
Nieuw-leven-in-Nepal-kusjes
30 Januari 2010 - 16:56
Anke:
EINDELIJK de puppyfotookes en geitjes...Gij weet precies wat ik GEWELDIG vind, de perfecte combinatie voor mij...Wat hartveroverend...
xx -
21 Februari 2010 - 13:11